Strikkeopskrift: Babytæppe med strukturmønster og blondekant

kr.39.00

Dejlig blødt tæppe til baby, strikket med økologisk uld. Tæppet er meget dekorativt og nemt at strikke. Mønstret er retstrik med hævemasker, samt blondekant i retstrik og hulmønster.

Kategori:

Beskrivelse

Strik et dejlig blødt og varmt tæppe til babyen. Det er altid en god og velkommen gave til det nye familiemedlem.

Tæppet er nemt at strikke. Det har et fint strukturmønster, som er strikket i retstrik med hævemasker, desuden en blondekant i retstrik med et enkelt hulmønster.

Størrelse: Uden blondekant: ca. 50 x 70 cm – med blondekant: ca. 70 x 90 cm. Du kan vælge, om du vil strikke tæppet med eller uden blondekant.

Materiale: KreaDeLuxe organic wool 1, løbelængde 290 m/ 100 g

Bundfarve:  250 g, støvet grøn

Mønsterfarve 1: 50 g, brun

Mønsterfarve 2: 50 g, naturhvid

Mønsterfarve 3: 50 g, mørkeblå

Der er mange muligheder for at sammensætte dit tæppe i dine egne farver, men du skal være opmærksom på at mønsterfarverne står i kontrast til bundfarven.

Rundpind nr. 3½, (som kan forlænges, eller 2 rundpinde) samt en strømpepind nr. 3½ til kanten.

Tæppet er strikket med økologisk uld og derfor fri af skadelig kemi. Det er en afvejning, om man vil strikke med superwash behandlet garn, som måske er lidt nemmere at vaske, eller om man vil bruge ren økologisk uld, som skal vaskes lidt mere skånsomt. Jeg har brugt økologisk uld i denne opskrift, men du kan bruge et andet godt garn, som har ca. samme løbelængde og strikkefasthed.

Det er vigtigt, at du laver en strikkeprøve, inden du går i gang.

Strikkefasthed: 23 m x 54 p = 10 x 10 cm i retstrik på p nr. 3½.

Mønster: Retstrik med hævemasker. Mønstret er udførligt forklaret i opskriften, både med tekst og diagram. Mønstret er ikke svært at strikke.

Der strikkes en kant rundt om tæppet, som også er rigtig nem at strikke. Den største udfordring er, at der bliver mange masker på pinden. Jeg synes, at det er nemmest at forlænge wiren på din rundpind, eller bruge to rundpinde.

Blondekanten strikkes direkte på tæppet. Kanten strikkes med et enkelt hulmønster i retstrik. Fremgangsmåden er udførlig forklaret med tekst og diagram.

Du kan vælge, om du vil undlade blondekanten. Evt. kan selve tæppet og den første kant strikkes noget større.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Strikkeopskrift: Babytæppe med strukturmønster og blondekant”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *