Vest med vævestrik

kr.45.00

Strikkeopskrift til en dejlig lun vest med et flot mønster i vævestrik. Vesten har en god pasform, med skulderstykker og skulderskråninger, desuden en lang v-udskæring , som kan holdes sammen med bindebånd. Vesten strikkes oppefra og ned. Du kan med fordel bruge dine garnrester.

Beskrivelse

Strikkeopskrift til en dejlig vest, som kan bruges hele året rundt. Vesten er strikket i et flot mønster i vævestrik. Den er strikket oppefra og ned, med skulderstykker og skulderskråninger som sikrer en god pasform. Den lange V-udskæring kan holdes sammen med et bindebånd. Kanterne er strikket i rib.

Størrelse:
Strikkeopskriften er udarbejdet til størrelserne, S, M, L og XL. Da modellen strikkes oppefra og ned, kan du nemt selv bestemme længden. I opskriften er der beregnet en længde på ca. 67 (68) 69 (70) cm. Brystvidden er 90 (96) 104 (112) cm.

Materiale:
Vesten er strikket med garn i 100 % uld, som har en løbelængde på ca. 400 m/ 100 g. Har du passende garnrester på lager, er her en oplagt mulighed for at bruge dem. Du kan evt. købe en bundfarve og supplere med dine rester. Til modellen på billedet har jeg brugt:
– ca. 100 – 150 g i lys bundfarve, Kauni NN3, 100 % uld, løbelængde ca. 400 m/ 100 g
– ca. 80 – 100 g mellembrun uld, merino/spelsau fra Uld.dk, 100 % uld, løbelængde ca. 400 m/100 g
– ca. 80 – 100 g grøn Hjelholts dansk pelsuld, 100 % uld, løbelængde ca. 400 m/ 100 g
– mindre end 50 g mørkebrun finuld/spelsau fra Uld.dk, 100 % uld, løbelængde ca. 400 m/ 100 g
– mindre end 50 g lys beige Isager Tvinni, 100 % uld, løbelængde 510 m/ 100 g.
Hvis du vil strikke bundfarven og kanterne med samme garn, skal du beregne ca. 200 – 300 g.

Strikkefasthed:
Strikkefastheden i vævestrik og med pinde nr. 3 er: 24 m x 56 p = 10 x 10 cm.
Det anbefales at lave en strikkeprøve, inden du begynder på vesten, også for at se om du er tilfreds med dine egne farvesammensætninger.

Sværhedsgrad:
Vesten er ikke svær at strikke, men du skal kende til de basale strikketeknikker. De to mønstre med vævestrik/ hævemasker er udførligt forklaret i opskriften, både med diagram og beskrivelse af fremgangsmåden. Har du ikke strikket vævestrik før, vil jeg råde dig til at strikke et par prøver for at blive fortrolig med teknikken.

Fremgangsmåde:
Vesten strikkes oppefra og ned. Der startes med skulderstykkerne. Skulderskråningerne formes med vendemasker. Det øverste af ryggen og forstykkerne strikkes hver for sig og samles til ét stykke under ærmegabene. Til sidst strikkes ærmekanter og forkanten i et enkelt ribmønster.
Du får en god basisopskrift til en vest, som du kan variere efter dine egne ønsker. For eksempel kan du bruge den samme farve både til bundfarven i mønstret og til kanterne.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Vest med vævestrik”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *