Strikkeopskrift: Jakke med skulderstykke på tværs

kr.55.00

 

Smart og lun jakke til hele året, strikket i ren uld, og med en rigtig god pasform.  Skulderdelene er strikket i forlængelse af ærmerne -“på tværs”. Der er brugt 3 forskellige enkle, men virkningsfulde mønstre.

Kategori:

Beskrivelse

Dejlig lun jakke til hele året. Der begyndes med højre ærme og strikkes “på tværs” over skuldrene og det øverste af ryggen og forstykkerne. Der er brugt 3 forskellige enkle, men virkningsfulde mønstre.

Opskriften til denne fine jakke findes i 4 størrelser – størrelse S, M, L og XL.

Jakken er 65(66)68(69) cm lang. Men du kan selv vælge længden og nemt strikke jakken længere eller kortere.

Brystvidden er 90(98)108(118) cm.

Jakken er strikket i ren uld, Fuchswolle fra Finkhof, www.finkhof.de, garnet har en løbelængde på 300 m/ 100 g.

Strikkeprøven i glatstrik på pinde nr. 4 er: 20,5 m x 31 p = 10 x 10 cm.

Der skal bruges 500(550)600(650) g garn.

Du kan også vælge at strikke jakken i et andet godt garn, bare strikkefastheden og løbelængden er det samme.

I jakkens design er der anvendt 3 forskellige enkle mønstre, som er nemme at strikke. Du skal have kendskab til at strikke med ret og vrangmasker, drejet ret og drejet vrang, samt kunne flette masker. Der er strikket et ribmønster til kanterne, som i den nederste kant har en overgang til fletmønstret på kroppen. Ærmerne og skulderstykket er strikket med et nemt mønster i ret og vrang. Alle 3 mønstre er udførlig beskrevet med ord og diagrammer, da nogle foretrækker beskrivelsen med tekst og andre foretrækker diagrammer.

Arbejdet begynder med højre ærme og fortsætter hen over skuldrene samt det øverste af ryggen og forstykkerne og ender med venstre ærme. Det nederste stykke strikkes oppefra og ned fra den øverste del af jakken. Der bliver et søm under ærmerne, som skal syes sammen, men ellers slipper du for sammensyningen. Den flotte kant med krave strikkes på til sidst.

Jeg er selv meget glad for det naturfarvede garn, som er lidt meleret og med rødlige farver. Firmaet Finkhof skriver at det drejer sig om en gammel fårerace, som de ønsker at bevare. Navnet Fuchswolle passer fint, da der er lidt “ræverøde”, dvs. rødlig-brune fibre i garnet. Jakken er også fint i andre farver. Den er blevet teststrikket i en mørk farve, hvor mønstret også træder pænt frem i de mørke farver.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Strikkeopskrift: Jakke med skulderstykke på tværs”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *