Lille halstørklæde i entrelac

kr.35.00

Strik et fint lille halstørklæde med teknikken entrelac. Det er ret nemt at strikke og en rigtig god måde at bruge sine rester. Brede firkanter i retstrik giver tørklædet en pæn afslutning, og det holdes sammen med en knap. Halstørklædet er strikket i ren uld med pinde nr.3. Der er brugt 6 forskellige rester i matchende farver. Det er ca 92 cm lang.

Kategori:

Beskrivelse

Halstørklæder kan man ikke have for mange af, og her får du en strikkeopskrift på et lille, meget klædelig halstørklæde, som passer til mange slags tøj. Tørklædet starter med en bred firkant i retstrik, derefter strikkes entrelac med flere farver, og igen en bred firkant som afslutning.
Halstørklædet er ca. 92 cm lang, men du kan nemt strikke det i en anden længde, som passer dig. Ved entrelac-delen er halstørklædet ca. 18 cm bred. Firkanterne i retstrik måler ca. 14 x 14 cm. Jeg har strikket med rundpind nr.3.
Halstørklædet er strikket i blødt, tyndt uldgarn med en løbelængde på ca. 450 – 500 m / 100 g. Jeg har brugt 6 forskellige farver: Til firkanterne bruges ca. 50 g i 1 farve, desuden 5 farver med 20 g for hver. Farverne må gerne stå i kontrast til hinanden. Halstørklædet i opskriften er strikket i varme farver, men du kan nemt lave din egen farvesammensætning.
I princippet kan du strikke entrelac kun med 1 farve, men jeg synes at den flotte effekt ses bedst, når du bruger mindst 2 farver. Når du skifter imellem et ulige antal farver, vil du få skiftevis højrevendte og venstrevendte firkanter med samme farve.
Det er ikke svært at strikke entrelac. Er du først blevet fortrolig med principperne, så kører det bare… De enkelte trin er grundig beskrevet i opskriften. Desuden kan du her på min hjemmeside finde en meget udførlig vejledning i tekst og billeder, hvordan du strikker entrelac. Her kan du lære teknikken trin for trin.
Du kan også vælge at strikke med andre gode kvaliteter garn, for eksempel tynd alpaca.
God fornøjelse!

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Lille halstørklæde i entrelac”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *