Strikkeopskrift: Rummelig og løstsiddende sommerjakke

kr.55.00

Strikkeopskrift til en fin og superanvendelig jakke, som er strikket med garn af plantefibre. Jakken er løstsiddende, men smyger sig dejligt om kroppen. Modellen er rigtig god til lidt større kvinder.
Jakken er ikke svær at strikke. Med opskriften følger en udførlig forklaring af fremgangsmåden, med tekst, billeder og diagrammer.

Kategori:

Beskrivelse

God og meget anvendelig sommerjakke, strikket med garn af plantefibre. Den rummelige og løstsiddende model er særdeles velegnet til kvinder med runde former. Opskriften er udarbejdet til størrelserne L, XL og XXL.

Jakken kan bruges til mange lejligheder, både til hverdag og til fest. Selvom jakken er strikket med plantefibre og er en oplagt sommerjakke, vil du også kunne bruge den på andre årstider.

Størrelse: L (XL) XXL
Længde: 58 (59) 61 cm
Brystvidde: 108 (118) 128 cm
Materiale: 450 (500) 500 g Scarlet by Permin (58 % hør, 26 % Viskose, 16 % bomuld), løbelængde ca. 300 m / 100 g
Rundpinde nr. 3½ og 3 (til kanter) samt evt. strømpepinde nr. 3½.
9 små knapper

Strikkefasthed:
23 m x 31 p = 10 x 10 cm i glat (ret på retsiden og vrang på vrangsiden) med p nr. 3½.
25 m x 30 p = 10 x 10 cm i mønster, med p nr. 3½

Jakken strikkes nedefra og op. Kroppen strikkes i et stykke og deles i ryg- og forstykker, når man er nået til ærmerne. Ærmerne strikkes hver for sig. Det har den fordel, at man ikke sidder med hele arbejdet, som man ellers gør, når ærmerne strikkes direkte på jakken. Til gengæld skal ærmerne sys i bagefter. Dette er dog den eneste montering.

Jakken er ikke svær at strikke. Er du fortrolig med grundbegreberne i strikning, kan du nemt følge opskriften. Også det fine hulmønster ved den nederste kant og ved ærmekanterne er nemt at strikke. Mønstret er udførlig forklaret, både med diagram og med beskrivelse af fremgangsmåden.

Jakken er strikket i et garn af plantefibre – hør, viskose og bomuld. Garnet er meget glansfuld, hvilket giver jakken et eksklusiv udseende. Desuden er den rigtig behagelig at have på. Den varmer dig på de lidt køligere dage, men den vil også virke kølende på en rigtig varm dag.
Garnet findes i mange dejlige farver, som vil passe godt til en sommerjakke.

Du kan også vælge at strikke jakken i et andet garn. Her er det meget vigtigt, at du strikker med et garn, som har samme løbelængde og strikkefasthed.
Uanset hvilket garn du strikker med, skal du altid lave en strikkeprøve først, da alle strikker forskelligt. Det kan være, at du skal gå en pindestørrelse op eller ned for at ramme de korrekte mål.

God fornøjelse!

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Strikkeopskrift: Rummelig og løstsiddende sommerjakke”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *