Ideer til hurtige julegaver

Jeg tror altid at jeg er i god tid, når jeg begynder med julegaverne. Hvert år bliver jeg overrasket, hvor hurtig tiden går, og at jeg gerne vil lave mange flere ting end jeg kan nå. Men julen skal også være en tid, hvor man hygger sig. Derfor skal man heller ikke blive alt for stresset, når der skal laves julegaver. Der skal være tid til julehygge, samtidig med at der kan fremstilles nogle personlige gaver.

Derfor har jeg samlet 3 gode ideer til nogle små hurtige projekter, hvor du på relativ kort tid kan lave rigtig fine gaver. De er lige til at gå til og ikke er alt for kompliceret at lave.

 

Trekantet sjal

Mange vil sikkert blive glad for dette dejlige sjal. Det er nemt og hurtigt at strikke sjalet. Har du ikke den store strikke erfaring, kan du sagtens være med her.

trekantet-sjal

Sjalet er strikket i to gode kvaliteter garn, som giver en fin kontrast til hinanden. Der er brugt et varmt uldgarn i naturfarver, med striber af et tyndt mohairgarn i gammelrosa – en god kombination af det noget tykkere uldgarn og det tynde mohair. Du kan også prøve andre farvekombinationer. Hvis du for eksempel vælger mørkeblå mohair til striberne, vil sjalet få et helt andet udtryk.

Sjalet er strikket fra midten af halskanten, med udtagninger både i midten og i siderne. Der bliver elegante striber med hulmønster i midten og på de lange sider. Sjalet måler ca. 150 cm på den lange side ved halskanten og ca. 60 cm fra midten og ned til spidsen. Sjalet sidder godt på skuldrene pga. den lidt buede form ved de lange sider.

Et meget anvendeligt sjal, som kan bruges i de kolde vintermåneder, men også på en kølig sommeraften.

Du kan finde opskriften til sjalet her: https://www.stylestrik.dk/produkt/trekantet-sjal-strikkeopskrift/

 

Hue og halstørklæde

Huer og halstørklæder vil der altid være brug for – en værdsat og personlig gave til mange.

hue og halstørklæde

Dette sæt er strikket i et varmt og blødt garn, som består af 70 % uld og 30 % soyafibre, samt en rest alpaca. Du kan også strikke sættet i ren uld eller alpaca, bare løbelængden og strikkefastheden passer med garnet i opskriften. Jeg har brugt et garn med farveskifte her. Sættet vil også blive pænt i et ensfarvet garn, og med konstraststriber i kanterne.

Huen og halstørklædet er nemme at strikke. Fletmønstret er illustreret på et skema og er nem at følge. Fletmønstret gør det strikkede meget elastisk, giver det ekstra fylde og dermed ekstra varme.

Halstørklædet er ca. 98 cm lang. Du kan nemt strikke det i lige netop den længde, som passer til dig eller modtageren af gaven.

Huen har en meget klædelig facon og sidder godt på hovedet. Hvis du ønsker det, kan du sætte en kvast eller pompom på toppen.

Du kan finde opskriften her:

Hue og halstørklæde i soyagarn strikkeopskrift

 

Håndledsvarmer

Der er også en rigtig god gaveide at strikke håndledsvarmer.

Du kan vælge mellem 8 forskellige modeller på siden.

hilda

Her vil jeg præsentere dig for model Hilda, en meget fin og feminin model. Her er der brugt 3 forskellige enkle hulmønstre. Hulmønstrene ser måske kompliceret ud, men de er meget nemme at strikke. I opskriften er der desuden en udførlig forklaring, samt skemategning, så du nemt kan strikke de fine mønstre, også når du måske ikke har den helt store strikke erfaring.

Du kan strikke håndledsvarmeren i tynd uld eller i strømpegarn. Du kan bruge ensfarvet garn, eller garn med farveskifte, eller lave din egen farvesammensætning.

Der er strikket en kile til tommelfingerne samt en lille tommelfinger. Det giver en god pasform og bevægelighed i hånden.

Jeg er selv meget glad for at bruge håndledsvarmer. Hænderne holdes godt varme, og jeg slipper for at tage vanter af og på, når fingrene skal bruges, for eksempel til mobilen.

Du kan finde opskriften her: https://www.stylestrik.dk/produkt/strikkeopskrift-haandledsvarmer-hilda/

Jeg håber, at du har fået god inspiration til dine gaver med de 3 nævnte forslag. Ellers kan du finde flere gode opskrifter her på siden www.stylestrik.dk.

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *