Strikkeopskrift på trekantet sjal – strikket fra den nederste spids

Det er sensommer. Det er stadig varmt. Men vi ved at det ikke varer længe, før vi får brug for varmere tøj igen. Jeg synes, at det er oplagt at strikke et dejlig lunt sjal, som kan bruges til mange lejligheder.

Strikket fra den nederste spids

Jeg er en af dem, som synes at jeg ikke kan få sjaler nok. Der er så mange muligheder at strikke et pænt sjal. Hvert sjal får sit eget udtryk, alt efter valg af garn, mønster og metode. Faktisk er der mange metoder til at strikke et sjal, alt efter om jeg begynder midt i nakken, eller i siden eller som her ved den nederste spids i ryggen.

Dette sjal er meget nemt at strikke og er velegnet til den mindre erfarne strikker. Men også for den meget erfarne strikker kan det være rart med et enkelt mønster, hvor der bare strikkes løs.

Som sagt begyndes på den nederste spids i ryggen og der sluttes, når sjalet har den størrelse, som lige passer til dig. Sjalet strikkes i et stykke. Udtagningerne i siderne og kanterne strikkes samtidig. Strikkeopskriften finder du lige her.

Mit sjal måler ca. 68 cm fra den nederste spids og op til nakken. Den øverste kant er ca. 138 cm lang. Strikkeopskriften er udarbejdet sådan, at du selv kan bestemme størrelsen på sjalet.

Jeg har strikket mit sjal i Kauni-garn, som er 100 % uld. Der er lange farveskift med bløde overgange til den næste farve. Det er sjovt at strikke med garn med farveskift, og det er spændende at se, hvordan arbejdet udvikler sig, når der er strikket den næste farve – og den næste farve igen. Jeg synes dog, at garnet er lidt hårdt at strikke med, men det bliver meget blødt efter den første vask.

Du kan også strikke sjalet med andet garn. For eksempel kan du strikke med strømpegarn, som har nogenlunde samme løbelængde og strikkefasthed. Vælger du ensfarvet garn, vil mønstret være endnu mere i fokus. Lav en strikkeprøve først.

Sjalet strikkes med et nemt hulmønster. Hele fremgangsmåden er udførlig forklaret i strikkeopskriften, både med tekst og med diagrammer. Nærmere oplysninger om opskriften finder du her.

God fornøjelse!

2 thoughts on “Strikkeopskrift på trekantet sjal – strikket fra den nederste spids

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *