Strikkeopskrift på halsvarmer | Flot strikket halsvarmer

En strikket halsvarmer er et ret hurtigt og nemt lille projekt, som ikke behøver at tage så lang tid. En strikket halsvarmer er praktisk til både børn og voksne, da den luner dejligt om halsen men uden at blive lige så voldsomt som for eksempel et stort halstørklæde. En anden grund til at det er et skønt strikkeprojekt, er at det ikke behøver være særlig dyrt at strikke en halsvarmer. Både udgift til strikkeopskrift og garn kan holdes på et minimum, da der er tale om et meget overskueligt projekt.

Her på siden vil vi slå et slag for vores strikkeopskrift på halsvarmer i entrelac strik.

 

Strikket halsvarmer i entrelac strik: Sjovt og hyggeligt strikkeprojekt

Denne strikkede halsvarmer er strikket i det man kalder entrelacstrik. Hvis du ikke har prøvet kræfter med det før, så ser det mere kompliceret ud end det egentlig er. Der er en udførlig vedledning i strikkeospkriften,

Dette er en købe opskrift, som koster 29 kr. Du kan købe den lige her

Når du først har lært teknikken, er det en sjov måde at strikke på. Denne lækre strikket halsvarmeren er lavet med tynd Geilsk uld, som har en løbelængde på 575 m / 100 g. Til rullekanten er der brugt garn, som er en anelse tykkere, hvilket giver en god afslutning på halsvarmeren. På billedet er den vist med en rest hvidt mohair der har en løbelængde på ca. 220 m / 100 g. Hvis du har rester liggende, kan du passende bruge dem til at strikke halsvarmeren, da der ikke skal bruges særlig meget garn af hver farve.

Ingen irriterende sammensyning – Denne halsvarmerstrikkes rundt. Når du strikke halsvarmeren, strikker du rundt således at du undgår en sammensyning til sidst. Dette giver det pæneste resultat, og du undgår at have en sammensyning som du hele tiden skal sørge for er i nakken for at det skal se pænt ud. Det gør det også mere behageligt at have halsvarmeren på. Den eneste ulempe er at det kan være en smule sværere at vurdere størrelsen på denne halsvarmer, da den vil være afhængig af din strikkefasthed. Det kan derfor som altid anbefales at starte med en lille strikkeprøve med det garn du skal bruge til din halsvarmer.

Strikketeknikken giver en elastisk og behagelig halsvarmer. En halsvarmer skal jo bruges til at tage over hovedet, når man skal udenfor. Her er det vigtigt at den ikke er alt for stram således at det bliver besværligt og ubehageligt at tage den af og på. En alt for stram halsvarmer kan også ødelægge frisuren, i det den trækkes over hovedet. Dette problem kommer du udover med denne strikkeopskrift på halsvarmer, på grund af den særlige teknik entrelac. Det gør arbejdet meget elastisk på langs, så den kan udvide sig når du tager den på, og herefter nemt trækker sig sammen igen.

 

Entrelac strik – sådan gør du

Selvom teknikken umiddelbart ser kompliceret ud, så er det faktisk ikke så svært at strikke på denne måde, når du først har prøvet teknikken én gang. Jeg anbefaler dog ikke, at du kaster dig ud i entrelac strik som dit første strikkeprojekt nogensinde, da man trods alt skal kende til de grundlæggende teknikker. Du skal bruge et almindelig sæt strikkepinde, eller en rundpind, alt efter hvad strikkeopskriften angiver. Herudover skal du bruge en såkaldt hjælpepind. Du strikker således et antal masker på skift, og tager dem om bag ved arbejdet, mens de andre masker hviler på hjælpepinden. Hvis du synes det er svært at forestille sig, så kan det anbefales at se en youtube video, hvor det ofte er nemmere at se, end når det forklares med ord. Du kan også se en meget mere udførlig vejledning i denne halsvarmer strikkeopskrift.

 

 

Suppler din halsvarmer med flotte håndledsvarmere

Hvis du vil være sikker på at holde varmen, så kan du overveje at supplere din halsvarmer med lækre håndledsvarmere, som passer godt til overgangsvejret. Her har vi valgt at fremhæve modellen “Tenna”, som vil passe godt til ovenstående halsvarmer, da der i mønstret også er tern.

Opskriften på disse håndledsvarmere koster 29 kr., og kan købes her.

Mønsteret er meget enkelt, og du kan godt prøve kræfter med det, selvom du ikke har den store strikkeerfaring. På billedet er der brugt mange farver, som giver det ternede mønster en rigtig flot effekt i det færdige arbejde. Disse strikkede håndledsvarmere er uden tommelfinger, hvilket gør dem meget lette at tage af og på. Samtidig har du mulighed for at betjene din telefon selvom du har disse på, hvilket ikke er muligt med for eksempel fingervanter.

 

Få brugt dit restgarn – strik halsvarmer og håndledsvarmer

Hvis du mangler små og hyggelige projekter til at få brugt dit restegarn, så kan det varmt anbefales at gå i gang med enten en strikket halsvarmer eller flotte strikkede håndledsvarmere. Det er skønt at få brugt sit restegarn, da det hurtigt bare kommer til at ligge og fylde i “strikkekurven”. Samtidig er det rart at kaste sig over et overskueligt projekt, som ikke taget så lang tid.

Når du bruger dit restgarn er det også en billig måde at strikke på, da du jo selvsagt ikke behøver ud og købe en masse nyt garn før du går i gang med dit projekt.

Kan man blande forskelligt garn i ét projekt?

Ofte har man ét nøgle her, og ét nøgle der, der tit er helt forskellige typer garn. Spørgsmålet melder sig så her, om man kan blande disse typer garn i et og samme projekt. Svaret er både ja og nej.

Strikker du mønsterstrik, er det ikke e god ide at blande garnet, da selv den mindste forskel i tykkelsen vil gøre arbejdet stramt, og den ene farve vil “forsvinde ” bag den anden. Strikker du derimod et lille projekt med nogle striber, så kan du nemmere kombinere forskellige typer restgarn. Du bør blot være opmærksom på at garnet har cirka samme løbelængde og tykkelse, så resultatet bliver så ensartet som muligt.

Flere af strikkeopskrifterne her på siden er meget egnet til restegarn, især de små projekter som for eksempel strikkede håndledsvarmere. Så det er bare med at tage et kig omkring på forsiden her, og se om der er noget for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *