Strikkeopskrift på vest med vævestrik

Jeg tror at jeg bliver aldrig træt af vævestrik. Der er simpelthen så mange muligheder. Desuden er det oplagt til at bruge sine garnrester.

Min nye opskrift er til en vest med vævestrik i et enkelt og tidløst design, som klæder de fleste.

Vesten, her vist i størrelse L, har en god pasform med skulderstykker og skulderskråninger, desuden en lang V-udskæring, som kan holdes sammen med bindebånd, (eller en knap, hvis du foretrækker dette). Vesten strikkes oppefra og ned.

Vævestrik

Vævestrik strikkes med to farver, en ad gangen. Det er nemt, og du får samtidig en pæn bagside. Mønstrene ser ofte meget komplicerede ud, men i virkeligheden er det ret enkelt at strikke, takket være hævemasker. Jeg har overtaget det tyske ord “Hebemaschen”, fordi jeg synes at det beskriver teknikken rigtig godt. Hver række eller hver omgang strikkes kun med én farve. Man løfter/hæver masken fra den foregående række uden at strikke den. Derved får man en lidt langtrukken maske i farven fra den foregående række, som vil lægge sig pænt imellem maskerne i den aktuelle farve. Dette giver en flot effekt, samtidig med at hævemaskerne giver dit strik en fin struktur.

Der er rigtig mange muligheder og variationer i vævestrik. Med denne strikkeopskrift viser jeg to mønstre, som begge bygger på samme grundprincip.

Strikkeprøve

Det kan anbefales at lave nogle strikkeprøver. Her kan du afprøve teknikken og dine egne farvekombinationer. Herunder vil jeg vise et par eksempler over mulige kombinationer, som alle bygger på det samme mønster.

Vestens mønstre er udførligt beskrevet i opskriften, både med diagram og med tekst.

God basisopskrift

Du kan finde strikkeopskriften til vesten her. Du får en god basisopskrift, som du kan variere efter dine egne ønsker og behov.

Da vesten strikkes oppefra og ned, kan du let regulere længden på vesten. Der startes med skulderstykkerne i én farve. Skulderskråningerne formes med vendemasker. Det øverste af ryggen og forstykkerne strikkes hver for sig i mønster 1 og samles under ærmegabene. Derefter strikkes kroppen med mønster 2. Til sidst strikkes de ensfarvede ærmekanter og forkanten.

Opskriften er udarbejdet til størrelserne S, M, L og XL. Som sagt har du her en oplagt mulighed for at bruge dine garnrester. Se mere om garnforbrug og strikkefasthed ved at klikke her.

Meld tilbage

Du må meget gerne give en tilbagemelding om din egen model her på siden eller på Facebook.

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *