Strikkeopskrift på retro-strikjakke til børn

Der findes nogle strikkeopskrifter, som bare har et tidløst design og som kan bruges igen og igen. Denne opskrift er en kopi af en børnestrikjakke fra 80’erne.

Til venstre ses jakken, som blev strikket af min mor i 80’erne. Jeg synes, at den også vil være pæn til børn i vores tid, 40 år efter. Jeg har ikke den gamle opskrift. Derfor tog jeg mål på den gamle jakke, og jeg fandt noget garn i nogenlunde samme farver og tykkelse.

Ændret metode.

Ved den gamle jakke var alle dele strikket for sig og jakken blev syet sammen til sidst. Ærmerne var strikket frem og tilbage og bagefter syet sammen. Ærmernes raglandel blev syet til hhv. ryg og forstykker. Også forkanterne blev syet på

På den nye model er kroppen, dvs. ryg og forstykker, strikket i ét stykke. Ærmerne er strikket rundt op til ærmegabet. Derefter bliver kroppen og ærmerne samlet, og der strikkes raglanindtagninger. Også forkanterne bliver strikket på. Det eneste, som skal syes til sidst, er den lille søm under ærmerne. Desuden har halsudskæringen fået en mere blød runding ved den nye model.

Materiale:

Jeg har været i gemmerne og fundet nogle rester fra andre projekter. Dog måtte jeg købe en enkel farve i en garnforretning. Jeg synes faktisk at det var muligt at ramme farverne ret godt, så de matcher den gamle jakke. Alle garnkvaliteter har en løbelængde på 230 – 300 m/ 100 g. Strikkefastheden med pinde nr. 4 er: 21 m x 30 p = 10 x 10 cm. Du kan finde mere om garnforbruget og de forskellige garnkvaliteter under beskrivelsen af strikkeopskriften her på siden.

Det kan ikke siges for tit, at du altid skal lave en strikkeprøve først, inden du begynder på selve modellen. Din strikkefasthed skal nogenlunde svare til den angivne strikkefasthed, ellers skal du gå en pindestørrelse op eller ned.

Nem at strikke.

Jakken er nem at strikke. Kan du strikke ret og vrang og strikke to masker sammen, så er du godt på vej. Det er lidt mere vanskeligt, måske, at strikke et mønster med to farver. Til gengæld er jakkens tofarvede mønster et meget enkelt mønster, som er god til nybegynder. Ellers du kan vælge at strikke smalle striber i stedet for mønstret.

I det hele taget er der mange muligheder for variation. Du kan for eksempel lave om på farvesammensætningen eller på størrelsen af striberne. Du kan også strikke den ensfarvet eller næsten ensfarvet og med det tofarvede mønster ved raglandelen.

Strikkeopskriften er en opskrift til basistøj, som du kan variere efter eget ønske, og som du kan bruge igen og igen.

Tilbud.

Indtil den 14. september 2023 er opskriften på tilbud til en introduktionspris på kun 29,- kr. Derefter koster opskriften 39,- kr. Opskriften finder du her:

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *