Et par strikkede benvarmere er et hyggeligt projekt, som man kan give sig i kast med, hvis man mangler udstyr til det kolde efterår. Her på siden finder du en strikkeopskrift på benvarmere, som både er lækre at have på og samtidig nemme at strikke.
Nederst finder du også en strikkeopskrift på et par lækre strikkede hyggesokker, som er en perfekt del af vintergarderoben.
Benvarmere er på mode igen!
Faktisk er d blevet moderne igen at gå med benvarmere, og især hvis de er strikket med flotte snoninger og lækre detaljer. Et par hjemmestrikket benvarmere er også en meget personlig gave, som modtageren helt sikkert vil tage imod med glæde. Benvarmere kan varieres virkelig meget, alt efter farve og så videre.
Mange tror at benvarmere hører til i 70’erne, men man ser mange unge gå rundt med dem i dag, både fordi de ser smarte ud, men også fordi de luner dejligt om benene, hvis man for eksempel har nederdel og strømpebukser på.
Strikkeopskrift på benvarmere
Disse dejlige strikkede benvarmere er ret nemme at strikke, hvis du er nogenlunde rutineret i at strikke. De strikkede benvarmere vil holde dine ben dejlig lune gennem vinteren, og så er det endda et ret hurtigt strikkeprojekt, som ikke kræver voldsomt meget tid eller garn.
Vanter, halstørklæde og hue, hører lune benvarmere også med til efterårs- og vintergarderoben. Du kan både bruge benvarmere til indendørs hygge, eller udendørs til en god travetur i koldt vejr. Benvarmere er også meget anvendelige når du skal cykle, da de så varmer ekstra godt om benene, hvor man ofte bliver kold.
Med dette mønster på lune benvarmere får du en god opskrift, som giver dig en meget grundig anvisning til at strikke et par rigtig flotte og lune benvarmere. Strikkeopskriften på benvarmere koster 29 kr. og indeholder også forslag til garn.
Strikkede benvarmere – nemme og bekvemme
Fordelen ved at par strikkede benvarmere er at de er meget nemme at tage af og på, men samtidig luner rigtig godt. Benvarmerne er ikke lige så varme som et par tykke overtræksbukser, men gør alligevel at man ikke bliver kold på cykelturen eller gåturen. Mange forbinder benvarmere med noget umoderne, men faktisk er de på mode igen, og især hvis de er strikket i flotte farver eller et flot strikkemønster. På den måde bliver benvarmere en del af ens personlige udtryk, og man kan se lidt mere festlig ud om vinteren end man ellers gør.
Hvis man får det for varmt i sine strikkede benvarmere, så er det nemt at tage dem af og ligge dem i tasken. Det er den helt store fordel ved strikkede benvarmere, ud over at de er praktiske så ser de også godt ud.
Hvilket garn til strikkede benvarmere?
Som hovedregel bruger man et godt uldgarn til strikkede
benvarmere. Det behøver ikke at være det fineste eller dyreste uld, da strikkeed benvarmere jo ikke skal være direkte mod huden, og derfor gør det ikke noget hvis ulden er en smule krads. Resultatet af dine strikkede benvarmere vil dog naturligvis variere alt efter hvilket garn du benytter. Uldgarn kan være både meget blødt eller meget krads, og det kan være tykt eller tyndt. I denne strikkeopskrift på benvarmere er der anvendt et ret tyndt uldgarn, som giver benvarmerne et flot udtryk, hvor snoningerne fremstår tydeligt. Samtidig er snoningerne med til at gøre benvarmerne mere elastiske og derved nemme at tage af og på, også selvom du har store sko eller støvler på.
Strikkeopskrift på benvarmere
Når du er gået i gang med din strikkeopskrift på benvarmere, så skal du være forberedt på at du skal strikke dem på strømpepinde. Dette er en ret nem måde at strikke benvarmere, men det kræver nok at du har en smule erfaring med strømpepinde. Når du strikker med strømpepinde skal du holde styr på fire pinde på en gang, hvilket kræver en smule øvelse. Derfor er det bedst at følge en god strikkeopskrift på benvarmere, som for eksempel den du kan købe hos Stylestrik lige her.
Når du har købe strikkeopskriften på benvarmere, får du den tilsendt direkte til din mail, så du kan gå i gang med at strikke din benvarmere.
Stribede benvarmere – gør de strikkede benvarmere mere personlige
Det bedste ved strikkeopskriften på benvarmere, er at den er meget nem at gøre personlig og strikke benvarmerne på forskellige måder, så de kommer til at være helt unikke og personlige. For eksempel egner denne strikkeopskrift på benvarmere sig rigtig godt til at strikke dem stribet. For at gøre dette skal du blot have den samme type garn i flere farver, og herefter skifte farve hver gang du har strikket fx. 20 omgange. Du kan vælge lige den farve du vil. På billedet er varmerene strikket i grå garn, hvilket er meget smukt og neutralt, da det passer til alt. Du kan fortsætte i den neutrale stil ved at lave brune eller sorte striber.
Men du kan også gøre det mere farvefuldt og spændende ved at vælge nogen pang-farver, som gør det ekstra sjovt at strikke benvarmerne, men også at gå med dem.
Strikkede hyggesokker – ideelle at bruge sammen med strikkede benvarmere
Et par lækre strikkede sokker er næsten ikke til at undvære når det bliver koldt i Danmark. Disse strikkede sokker er korte i skaftet, og passer derfor perfekt sammen med den strikkeopskrift på benvarmere, som vi har nævnt tidligere i denne artikel. De strikkede hyggesokker er dejlig tykke, og er virkelig skønne at have på i skoene på en kold vinterdag, men kan også bruges som erstatning for sutsko indendøre.
Hvis du har lyst til at kigge nærmere på de strikkede sokker, så kan du se strikkeopskriften her, hvor den kan købes for 29 kroner.
Disse strikkede hyggesokker er strikket med et meget flot to-farvet strikkemønster, som gør dem til et spændende strikkeprojekt. Når man strikker med to farver efter dette strikkemønster, så gælder det om at holde tungen lige i munden. Hvis du ikke har prøvet at strikke med to farver før, så er det en god ide at lave en strikkeprøve først, så du ikke risikerer at lave fejl i de strikkede hyggesokker.