Halsvarmer til små børn

Om det bliver en kold eller endnu en “varm” vinter, bliver der brug for at de små børn holdes varme om halsen, når de er ude. En halsvarmer er både lun og praktisk. Strikkeopskriften finder du her.

Halsvarmer med fine detaljer

Det er ikke til at vide, om vi får en koldere vinter i år end de sidste år. Jeg ville ønske, at der bliver noget mere vintervejr, hvor man kan gå lange ture og børnene kan lege i sneen. Men uanset hvordan vejret bliver, er der brug for noget varmt tøj.

Her kommer halsvarmeren ind i billedet. Den kan barnet nemt have på, enten under eller over en varm jakke eller flyverdragt. Halsvarmeren har en knaplukning, som gør det nemt at få den af og på. Den har en afrundet form ved kroppen, så den er behagelig at have på under tøjet. Desuden er den strikket i ribstrik, som gør den meget elastisk.

Størrelse

Opskriften er udarbejdet til små børn. Den findes i to størrelser, til alderen 2 – 4 år og til alderen 4 – 6 år. Aldersangivelserne er ca-angivelser, da modellen er meget elastisk. Halskanten passer til de små børns halse.

Materiale

Jeg har valgt at strikke halsvarmeren i et rigtig godt garn, som ikke kradser. Jeg har, til den mindste størrelse, brugt ca. 60 g Lama-tweed fra CaMaRose, som består af 40% lama, 40% ren ny uld og 20% donegal. Du kan strikke halsvarmeren i et andet godt garn. Jeg vil anbefale dig at strikke med et garn, som har samme løbelængde og strikkefasthed. Det er bedst at vaske eller dampe strikkeprøven, inden du måler. Derved får du det bedste og mest præcise resultat.

Strikkeprøven i ribstrik, 2 ret og 2 vrang, måles let udstrakt: 22 m x 27 p = 10 x 10 cm på pinde nr.5.

Halsvarmeren kan strikkes i alle farver. Det kunne være sjovt at se en stribet model. Her har jeg valgt en neutral farve, som er fin både til drenge og til piger. Det er dig, som finder farven, der passer bedst til dit barn.

Strikkeopskriften

Halsvarmeren er et nemt og overskueligt projekt, velegnet til strikkere, som er forholdsvis ny i faget. Du skal kunne strikke ret og vrang. Der strikkes udtagninger ved skulderen, som er udførlig forklaret i opskriften.

Halsvarmeren strikkes oppefra og ned.

De små snoninger ved forkanterne giver måske lidt større udfordringer. Men de kan erstattes med 2 retmasker, hvis snoningerne skulle være for kompliceret at strikke.

Opskriften kan købes her på siden. Lige nu er den på tilbud til kun 19,- kr. pr. stk. Efter den 10.december 2020 bliver prisen 29,- kr. pr. stk.

God fornøjelse!

2 thoughts on “Halsvarmer til små børn

  1. Hej.
    Ser at Halsedisse til børn er nedsat til 19 kr. for mønster, men når jeg vil købe det så går den ind til 29 kr. hvordan får jeg rabatten.
    Mvh Aase

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *