Strikkede håndklæder | Strik håndklæder, der er bløde og lækre

Strikkede håndklæder er et hyggeligt projekt, som du kan kaste dig over, hvis du mangler en god værtindegave, eller ønsker at gøre badeværelset eller køkkenet mere personligt. Strikkede håndklæder er også et godt strikkeprojekt, hvis du ikke ved hvad du ellers skal strikke. Det behøver nemlig ikke at være særlig svært at strikke håndklæderne, og hvis du er øvet kan du endda følge med i en film imens garnet bare glider gennem hænderne.

Hvilket garn er bedst til strikkede håndklæder?

Ligesom når du strikker karklude, er bomuldsgarn det bedste valg til håndklæder. Bomuldsgarnet kan tåle vask på op til 60 grader, hvilket er nødvendigt set fra et hygiejnisk synspunkt. Vælg derfor et garn i 100% bomuld, når du skal strikke håndklæder. Du kan vælge mellem enten konventionelt bomuld, eller købe det økologiske bomuld, der dog er en anelse dyrere. Til det økologiske bomuld er der ikke anvendt kemi eller sprøjtegifte i fremstillingsprocessen.

 

Hvor kan jeg finde en strikkeopskrift på håndklæder?

Her på Stylestrik kan du købe tre strikkeopskrifter på håndklæder til kun 19 kroner. Håndklæderne har en fin størrelse, og er perfekte som gæstehåndklæder. Når du strikker dem kan du vælge lige den farve du ønsker, så de passer fint ind på dit badeværelse. Håndklæderne kan også bruges som en rigtig fin værtindegave, der garanteret vil blive sat pris på.

Du kan købe opskriften på håndklæderne her

Udover at bomuldsgarnet giver håndklæderne en god sugeeffekt, så har strikkemønsteret også noget at sige i forhold til hvor godt de suger. I opskrifterne er der god variation mellem ret – og vrangmasker, hvilket giver en god struktur til en håndklæde. Fra de håndklæder vi køber færdige, kender vi den lidt fnulrede struktur, der opsuger meget væske. Det samme er gældende med disse håndklæder.

Hjemmestrikkede håndklæder har også den fordel, at de bliver utrolig bløde og lækre at have med at gøre. Hjemmestrikkede håndklæder er lige så holdbare som almindelige købte håndklæder, hvis ikke lidt mere. Du kan vaske dem mange gange på 60 grader men uden at de mister deres form eller sugeevne.

Søde detaljer på kanterne

Udover at håndklæderne kan gøres personlige i forhold til farvevalg, er der i disse opskrifter også flotte kanter på dem, som gør dem endnu mere personlige og yndige at have hængende fremme enten i køkkenet eller på badeværelset. Kanterne giver lige lidt ekstra til de strikkede håndklæder, som man i hvert fald ikke finder på de håndklæder man køber.

Nem strikkeopskrift på håndklæder

Når du først har prøvet at strikke håndklæderne et par gange, vil du opdage at det hurtigt bliver nemmere. Efterhånden kan du eksperimentere med opskrifterne, og vælge forskellige farver eller lave skønne striber. Opskrifterne er ret enkle og lette at gå til, og der medfølger en god forklaring når du køber opskriften.

 

Strik også karklude – et populært strikkeprojekt

De tre opskrifter du kan købe for 19 kroner, kan med fordel også bruges til at strikke dine egne karklude. At strikke karklude har været et meget populært projekt inden for de seneste år, og der er efterhånden mange forskellige strikkeopskrifter på karklude du kan finde på nettet. Der er strikkeopskrifter på karklude som er gratis, betalte og så er der endda skrevet bøger kun dedikeret til denne type strik. Og det er da heller ikke uden grund at det er populært at strikke karklude. Det er både et hyggeligt, nemt og billigt projekt som de fleste kan overskue at kaste sig ud i. Det kræver blot et par jumperpinde og noget bomuldsgarn. Ønsker du at karkluden skal være ekstra tyk, kan du blot strikke i dobbelt garn.

 

Strikkeopskrift på karklude: Fem skønne karklude i ren bomuld

Her på Stylestrik kan du også købe strikkeopskrifter, der er lavet specielt til at strikke karklude. I denne bog får du hele fem strikkeopskrifter på karklude, som er lige til at gå til. Når du køber bogen, kan den straks efter downloades som e-blog, så du kan gå i gang med at strikke.

Køb opskrifterne på fem skønne klude her til 19 kroner.

 

En af grundende til at det hurtigt blev så populært at strikke sine egne karklude, er blandt andet at hjemmestrikkede karklude er meget mere miljøvenlige, end de billige engangsklude som man køber i stride strømme. Disse indeholder nemlig store mængder plastik, som naturligvis ikke er godt for miljøet. Hjemmestrikkede karklude i bomuldsgarn kan holde til at blive vasket nærmest uendeligt mange gange, og derfor er de naturligvis også bedre for vores planet.

En anden årsag er helt sikkert, at det er så hyggeligt at strikke karklude. Det er et ret hurtigt projekt, og du kan vælge enten en meget nem opskrift eller en der udfordrer dig en smule mere. Karkludene er en smule mindre end strikkede håndklæder, og er derfor et endnu hurtigere projekt at gå i gang med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *