Strikketeknik: Strik 3 masker sammen

Der findes forskellige måder at lave indtagninger i strik. Alt efter hvilken metode du bruger, giver det dit strik forskelligt udseende. Indtagningen kan strikkes med en hældning til højre eller en hældning til venstre, eller der kan strikkes en indtagning med en synlig midterste maske.

Her vil jeg vise 4 måder at strikke 3 masker sammen. Alle indtagninger foretages fra retsiden og der tages 2 masker ind ved hver indtagning.

Strik 3 masker ret sammen:

Denne indtagning får en hældning til højre.

Stik med højre pind – fra venstre til højre – ind i de 3 masker, som skal strikkes sammen. og strik dem ret sammen. Se billedet til venstre. På billedet til højre kan du se det færdige resultat i midten i billedet. Den sidste af de 3 masker ligger øverst, og du får en hældning til højre.

Strik 3 masker drejet ret sammen:

Ligesom der er to muligheder, når du strikker 2 masker drejet ret sammen, er der også to muligheder, når du strikker 3 masker drejet ret sammen.

1. Metode:

Denne indtagning får en hældning til venstre.

Stik med højre pind – fra højre til venstre – ind i de 3 masker, som skal strikkes sammen, og strik dem drejet ret. Billedet til venstre viser, hvordan du stikker ind i maskerne. På billedet til højre kan du se det færdige resultat. Den første af de 3 masker ligger øverst og du får en hældning til venstre.

2. Metode:

Også denne metode giver en hældning til venstre.

Første maske løftes af – fra venstre pind til højre pind, ligesom du strikker ret . Se billede 1. De næste 2 masker strikkes ret sammen, se billede 2. Derefter trækkes den løftede maske over den strikkede maske, se billede 3. Det sidste billede viser det færdige resultat med en tydelig hældning til venstre.

Det er afhængig af strikkemønstret og opskriften, hvilken af de to metoder der er at foretrække, og hvilket udtryk du ønsker at give dit strikkearbejde.

Strik 3 masker sammen med synlig midterste maske:

Som navnet siger, hælder denne indtagning hverken til højre eller til venstre, men får til gengæld en synlig midterste maske.

De første 2 masker løftes af samtidig fra venstre til højre pind- højre pind stikkes ind i maskerne som om du strikker dem ret sammen, se billede 1. Den næste maske strikkes ret. Billede 2 viser de to løftede masker ved siden af den sidste strikkede maske. Derefter trækkes de to løftede masker over den strikkede maske, se billede 3. Det sidste billede viser det færdige resultat af denne indtagning.

Oversigt over de 4 metoder:

Herunder kan du se de 4 metoder samlet, og du har mulighed for at sammenligne dem med hinanden. Jeg vil anbefale dig at strikke nogle prøver, hvis du vil øve dig lidt på metoderne. Så er du klar til at bruge dem i dit næste projekt.

Du kan for eksempel strikke “Sjal med lukning”, hvor der i mønstret indgår at strikke 3 masker sammen med synlig midterste maske. Du finder opskriften her

4 metoder – strikke 3 masker sammen

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *