Strikkeopskrift på løstsiddende og rummelig sommerjakke

Jakken er rigtig fin og anvendelig, specielt til køligere dage om sommeren. Den er strikket med et lækkert garn af plantefibre.

Sommerjakke – til kølige dage

Du kommer sikkert til at bo i jakken. Den er super behagelig at have på, samtidig med at den sidder godt og smyger sig dejligt om kroppen. Pasformen er rigtig god til de lidt større kvinder.

Opskriften finder du her

Størrelse

Strikkeopskriften er udarbejdet til størrelserne L, XL og XXL. Brystvidden (jakkens mål) er 108 cm for størrelse L, 118 cm for størrelse XL og 128 cm for størrelse XXL. Jakken er forholdsvis kort. Men hvis du ønsker det, kan du strikke den længere – eller endnu kortere. I opskriften er der beregnet en længde på 58 cm for størrelse L, 59 cm for størrelse XL og 61 cm for størrelse XXL. Vær opmærksom på garnforbruget, hvis du ændrer på størrelsen.

Materiale

Jakken er strikket med Scarlet by Permin, som består af 58 % hør, 26 % viskose og 16 % bomuld. Garnet har en løbelængde på ca. 300 m/ 100 g. Vil du strikke jakken i et andet garn, skal dit garn have nogenlunde samme løbelængde og strikkefasthed.

Der skal bruges ca. 450 g til størrelse L og ca. 500 g til størrelserne XL og XXL.

Jakken er strikket med pindestørrelse 3½. Desuden er der brug for 9 små knapper. Knapperne giver jakken det sidste finish, og det er op til dig, om du vælger knapper der står i kontrast til garnet, eller om du vælger knapper der har samme farvenuancer som det strikkede.

Strikkefasthed

Det er vigtigt at overholde strikkefastheden for at opnå de korrekte mål. Med pinde nr. 3½ og strikket i glat er strikkefastheden 23 m x 31 p = 10 x 10 cm. Du kan gå en pindestørrelse op eller ned for at komme frem til den rigtige størrelse.

Lav en strikkeprøve, der er mindst 12 x 12 cm. Det gør det nemmere at måle prøven. Ofte kribler det i fingrene at starte med at strikke jakken med det samme og springe strikkeprøven over. Men det kan virkelig betale sig at strikke prøven først og være sikker på at jakken får de korrekte mål. Alle strikker forskelligt, derfor er pindestørrelsen vejledende.

Gennemarbejdet strikkeopskrift

Jakken er ikke svær at strikke. Den strikkes nedefra og op. Kroppen strikkes i et stykke indtil ærmerne, hvor den deles i ryg og forstykker. Ærmerne strikkes hver for sig. Det har den fordel at man ikke sidder med hele arbejdet, når ærmerne strikkes. Til gengæld skal de sys på bagefter. Dette er dog den eneste montering.

Fremgangsmåden og teknikken er udførlig forklaret i opskriften. Er du kendt med de almindelige strikketeknikker, vil du nemt kunne følge opskriften. Det er heller ikke svært at strikke det fine hulmønster ved den nederste kant og ved ærmekanterne. I opskriften er teknikken forklaret både med en udførlig beskrivelse samt diagram.

Eget design

Det forunderlige ved strik er at du nemt kan sætte dit eget præg på modellen og rette den til, så den passer perfekt til dig. Du kan finde den farve, der er god til dig og som kan matche med dit tøj. Der er mange gode farver at vælge imellem, som vil være fine til en sommerjakke.

Du kan også vælge at strikke i et andet garn, bare du overholder strikkefasthed og garnets løbelængde.

Du kan også variere længden på kroppen og på ærmerne. Derved tilpasses jakken til dine egne mål. Du får en unik model, som passer lige præcis til dig.

Endelig kan du style med forskelligt tøj og tilbehør. Det gør jakken superanvendelig.

Se strikkeopskriften her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *