Babytæppe med strukturmønster og blondekant

Strik et blødt og varmt tæppe til den nye verdensborger. Et lille tæppe er altid en kærkommen gave. Tæppet kan som regel bruges et langt stykke tid, fra barnet bliver født og som puttetæppe, når barnet bliver større.

Tæppe i retstrik med hævemasker

Nem at strikke

Kan du strikke ret og vrang, vil du hurtigt kunne lære at strikke det nemme og dekorative mønster. Selve tæppet er strikket i retstrik med hævemasker, dvs. at du strikker ret både på forside og bagside samt hævemasker. I opskriften følger en udførlig forklaring, hvordan du strikker mønstret med hævemasker. Hævemasker er masker, som ikke bliver strikket, men som løftes af.

Kanten rundt om tæppet strikkes i rillemønster, skiftevis 1 omgang ret og 1 omgang vrang. Derefter strikkes blondekanten i retstrik med et nemt blondemønster. Også blondemønstret er udførlig forklaret i opskriften.

Mønstret til tæppet finder du her

Blondekant

Økologisk uld

Jeg har valgt at strikke tæppet i økologisk uld fra KreaDeLuxe, organic wool 1. Jeg har besluttet mig for økologisk uld for at undgå skadelig kemi. Det skal nok vaskes lidt mere skånsomt end superwash behandlet garn. Det er en afvejning, hvilket garn man foretrækker. Du kan sagtens strikke tæppet med et andet godt garn, bare du overholder strikkefastheden og garnet har ca. samme løbelængde.

Til tæppet bruges ca. 250 g i bundfarven samt 50 g i hver af de 3 mønsterfarver. Du kan sammensætte tæppet i dine egne farver, og der er mange smukke farver at vælge imellem. Du skal bare være opmærksom på at mønsterfarverne står i kontrast til bundfarven.

Strikkefastheden: 23 m x 54 p =10 x 10 cm i retstrik på pinde nr. 3½.

Størrelse

Uden blondekant måler tæppet ca. 50 cm i bredden og 70 cm i længden. Med blondekant bliver tæppet på ca. 70 x 90 cm.

Hvis du ikke kender en baby, som du kan strikke et tæppe til, kan du også strikke tæppet til dig selv. Du kan evt. strikke det lidt større. Det vil blive et dejligt tæppe i sofaen.

Se nærmere her.

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *