Kortærmet bluse

Smart bluse, som kan bruges næsten hele året. Desuden er blusen en god basis model, som er meget anvendelig til mange forskellige lejligheder. Blusen har en god pasform, både i små og i større størrelser.

Oppefra og ned

Blusen er strikket oppefra og ned. Derfor er der ingen sømme at sy, når blusen er strikket færdig. Ofte kan det være svært at sætte ærmerne pænt ind, når man strikker efter den traditionelle metode, nedefra og op. I denne model, oppefra og ned, samles maskerne op langs ærmegabet. Dette giver en pæn “søm” og et flot finish.

Der er forskellige måder, hvordan man kan strikke bluser oppefra og ned. I denne model begyndes med to skulderstykker. Overgangen fra skulderen til ærmet bliver på denne måde rigtig pænt. Desuden er det med til at give blusen en god pasform.

Opskriften kan købes her på siden.

Nemme strikketeknikker

Det er ikke svært at strikke blusen, når man er fortrolig med almindelig basisviden, som at strikke ret og vrang, strikke drejet ret, strikke to masker sammen og lave omslag. Desuden arbejdes med vendemasker.

Blusen kan strikkes i forskelligt garn, helt efter eget valg, bare strikkefastheden overholdes og garnets løbelængde passer nogenlunde. Modellen er strikket i ren uld. Ulden har mange fordele. Den er bl.a. med til at regulere kroppens temperatur. Der findes efterhånden et godt udvalg af blød og kradsefri uld, som er behagelig at have på kroppen.

Strik med yndlingsfarven

Blusen kan strikkes i alle farver, den bliver pæn i lyse og i mørke farver. Det flotte ribmønster bliver synlig også i mørke farver. Det kunne være sjovt at se blusen i striber. Nedenstående variation er strikket i et uldgarn med to farver og et tweed look.

Variation

Når man strikker oppefra og ned, er det nemt at regulere længden på blusen og på ærmerne. Udgangspunktet i opskrifter er som regel standardstørrelser. Men vores kroppe er jo forskellige. Denne bluse kan strikkes i den længde, som passer dig bedst.

Opskriften kan fås i størrelse 36 – 44. Indtil den 25. juli 2020 er opskriften på tilbud til kun 29,- kr. Herefter bliver prisen 39,- kr. Når du har betalt, sendes opskriften automatisk til din e-mail, hvorfra du kan printe ud.

Køb opskriften her.

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *